News

Vanaf 4 mei 2020 zal het mogelijk zijn om tijdens de raadpleging een bloedtest uit te voeren om Covid-19 antistoffen op te sporen. Deze test kan worden uitgevoerd vanaf 2 weken na het verdwijnen van de symptomen. De test is NIET geschikt om een acute infectie aan te tonen. Kom niet naar de raadpleging wanneer u denkt Covid-19 symptomen te hebben.


De laatste informatie over het coronavirus is te vinden op www.info-coronavirus.be

In de huidige situatie vragen we u extra aandacht te besteden aan uw eigen veiligheid en die van anderen door het toepassen van onderstaande maatregelen tijdens het bezoek aan de praktijk:

  • Het ten allen tijde dragen van een mondmasker, tenzij de dokter u vraagt deze even af te zetten bij een fysiek onderzoek.
  • Handschoenen aandoen of een doekje gebruiken bij het openen en sluiten van de deuren.
  • In de wachtzaal niets aanraken, u kan wel zitten op de aangeduide plekken in afwachting van de consultatie.
  • U mag gebruik maken van het toilet, uiteraard goed de handen wassen met zeep nadien.
  • Kom niet naar de praktijk als u griepsymptomen of klachten van de luchtwegen zou ontwikkelen (koorts, spierpijn, hoesten, niezen, loopneus, keelpijn of ademhalingsproblemen). In dat geval kan u een teleconsultatie boeken (per telefoon of video) en bespreken we welke verdere stappen ondernomen moeten worden.

Telefonische  en videoconsulties duren 10 minuten en worden gefactureerd aan het officiële tarief. Dit wordt door ons rechtstreeks met de mutualiteit verrekend. Indien u een internationale verzekering heeft, moeten we  de patiënt een factuur bezorgen aan het gebruikelijke officiële tarief (20 euro).


Vanaf 1 oktober 2019 opent Spectrum de tweede praktijk op de Leopold II laan 272 te Koekelberg. De praktijk bevindt zich vlak naar metrohalte Simonis/Elisabeth.

Dr Broeckaert zal haar tijd verdelen tussen beide praktijken.

We verwelkomen ook 2 nieuwe collega’s; Dr De Jager die voltijds in de praktijk te Koekelberg en  Sint-Gillis zal werken en Dr Vandeputte die haar opleiding vervolledigt in onze groepspraktijk.